Crònica en bici al Puig

Amb un ventós dia i de temperatura suau, més propi de la primavera que no de la tardor avançada, vam eixir en bicicleta un nombrós grups de famílies. Més de 40 persones ens aplegàrem a la bàscula del poble amb una puntualitat envejable, i començàrem la primera excursió del Club sobre dues rodes camí de la marjal de Vistabella, just darrere de Saturn, per poder veure de primera mà l’anellament científic que des des de fa més de 20 anys fan a la zona el Grup d’Anellament Marjal del Moro. El vent ens jugà una mala passada i no vam poder veure cap captura ni l’interessant procés d’estudi i anellament que fan, s’afig a la llista de coses pendents a visitar junt al Castell de Serra.

Pel camí del Pereral retornàrem a la Via Augusta per resseguir el nostre camí cap al Puig. Al grup hi havia diferències de nivell entre els més menuts i els més grans, però les anàvem eliminant fent reagrupaments a cada encreuament.

En arribar al terme del Puig, la policia local ens esperava, tal i com havíem aparaulat, perquè ens acompanyara en un tram del recorregut que fent-lo en direcció contrària era molt més ràpid i segur que no haver d’eixir a l’avinguda principal amb un grup tan nombrós. Des d’ací el nostre agraïment a l’Ajuntament del Puig per l’exel·lent atenció rebuda i atencions rebudes pels policies locals de servei.

Al Parc de Ciutat Jardí vam esmorzar. El parc, espaiós amb zones de jocs infantils, aigua i taules, donà molt de sí, i tothom pogué descansar i carregar forces. Els més menuts ho necessitaven que el fort vent de ponent dificultava l’avanç en alguns moments.

La tornada la vam fer pel mateix camí, amb bon ambient i harmonia, arribant a Massalfassar en poc més de 45 minuts i un regust de ganes de més. Una parada al poliesportiu municipal va rematar la jornada lúdica amb una mica de tertúlia (d’idees, propostes, eixides,…) i els darrers jocs infantils abans de donar per acabada l’eixida.

En definitiva una jornada agradable en bicicleta per camins travessers que esperem seguisca tenint la mateixa acceptació en futures propostes.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.