Resum de l’excursió per la Marjal dels Moros amb Acció Ecologista Agró

Este diumenge 2o de març hem fet una excursió en bici a la Marjal dels Moros, entre Puçol i Sagunt. Ens juntàrem a les 9h. del matí a la porta del poliesportiu, aquesta vegada menys gent que en altres excursions, ja que coincidia amb altres esdeveniments culturals del poble.

Començàrem, prop de vint persones, i esta vegada sí, puntuals, anant per la Via Xurra fins arribar al dipòsit d’aigua de Puçol, on ens esperaven Miguel Crespo, d’Acció Ecologista Agró, i dos cotxes de Protecció Civil, que ens acompanyaren a través del poble mentre hi havia més trànsit, la qual cosa és molt d’agrair, especialment anant amb xiquets. Continuàrem fins a la porta Fanega ja dins l’espai protegit de las Marjal dels Moros, a on esmorzàrem i gaudírem del primer mirador sobre la marjal, començant a veure les primeres aus amb l’ajuda de les explicacions (i els prismàtics) de Miguel: fumarells, collverds,…, fins i tot dos flamencs juvenils.

Continuàrem fins a l’entrada de la marjal situada al costat del bar l’estany i una estona vora mar fins al segon i després tercer mirador, des d’on es veien aus en nidificació: fotges, camallongues, ànecs,… Llavors ens endinsem en la marjal per una de les seues diverses passarel·les i continuàrem gaudint de les aus, del bon oratge i de les explicacions de Miguel fins a l’hora de dinar, la qual cosa férem en una zona de picnic molt agradable. Després de gaudir d’un bon àpat revitalitzador, bona companyia i alguna que altra migdiada, i deixant els xiquets feta una bonica cabana, començàrem la tornada cap a Puçol, on recobrem forces, alguns amb un gelat, altres amb un café. Tornant per la via xurra els xiquets, que mai no es cansen, encara tingueren ganes de jugar una estona en un parc de La Pobla de Farnals.

En resum, una excursió molt agradable a la vegada que didàctica, en la que hem d’agrair a Acció Ecologista Agró, i especialment a Miguel Crespo, que perguera un matí acompanyant-nos i il·luminant-nos sobre la flora i fauna de la marjal, i intentant sempre conscienciar, sobre tot els xiquets, sobre la importància de respectar els espais naturals. Agrair també la col·laboració de Protecció Civil de Puçol, que no és la primera vegada que ens acompanya per a fer l’excursió un poc més segura.

Unes fotos per compartir amb els que no vinguéreu la preciositat de marjal:

1 comments

    • Patricia on 29 maig 2012 at 9:58
    • Respon

    Yolanda, m´ha agradat molt! Et propose com a cronista oficial de les excursions. Votacions per favor!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.