Torna a Activitats esportives

Hoquei patins

SANYO DIGITAL CAMERA

VOLS VORE QUE FEM ?

  Lluís Maroto és l’entrenador del grup de patinatge y hoquei del Massalfassar Athlètic Club. L´activitat es fa els dilluns i dimecres de 18:30 a 19:30h a les instalacions del Poliesportiu de Massalfassar.
El grup que, de moment es tot femení, està format per set xiquetes.
Però ens agradaria animar a tots a gaudir d’aquest esport i dels seus jocs. De moment començarem per conèixer un poc més a Lluís:
– Com varen ser els teus inicis en aquest esport?

Els meus inicis vàren ser un poc tardius, els meus primers patins van ser un regal al meu 15 aniversari. Com tenia alguns amics que patinaven… i a més era la moda, vaig començar en la “pista verda” que hi ha al Jardí del Túria, a València, es una pista prou gran i amb tanques per poder aprendre. Poc a poc vaig anar a soles pel carrer, per la Plaça de la Mare de Déu, zona en la que el sòl rellisca molt bé i ja després hi ha zones com el Palau de la Música, les rampes del Gulliver i el Parc de la Granja de Burjassot. Ens adaptaven a qualsevol lloc.
– Arribar a entrenar un grup de xiquets és una decisió molt personal i a voltes pot ser de molt de treball. Que et va a decidir a fer-ho?

La decisió d´entrenar xiquets va ser senzilla per a mi. Hi ha un objectiu comú: Patinar!! A mi no m’ensenyaren, vaig aprendre observant i caient-me moltes vegades. És per això que tindre l’oportunitat d’ensenyar a un grup de xiquets ho considere un privilegi. Està clar que no van a aprendre en un dia, es qüestió de dedicació i temps, els agradaran més uns jocs que uns altres, pero si volen aprendre a patinar, aprendran també a treballar en equip, a ajudar-se i a demanar ajuda. Inculcar aquests xicotets valors són part del joc.
Quants sou els integrants del grup?
El grup està format per 7 alumnes, 4 d’elles són del curs passat i 3 són noves. El millor és que es coneixen totes, del cole, del poble, família, etc.

-Pots explicar-nos en que consisteixen les classes?

Les classes són senzilles, a patinar!!!!! És més complicat motivar-les cada dia, no pots només donar voltes i voltes sense fi. Tenim dos classes semanals que separem en dos activitats: patinatge i hoquei. El primer dia durant la primera mitja hora es realitza un xicotet escalfament i després circuits variats amb cons. Mai hi ha dos iguals, variem la dificultat, acelerem i decelerem el ritme y ho converteixes en un joc: Juguem a “pillar”. La segona mitja hora són jocs tant individuals com d’equip, como “el polp”, “el footbeisbol”, etc.
El segon dia comencem de la mateixa manera, amb un escalfament però ja amb els pals de hoquei i fem circuits. Esta part es més tècnica i a voltes més complicada, però a la fi és un joc. Tenim partidets, jocs de passes i combinació de les dues activitats. Per una banda volem la TÈCNICA i per altra ESTIL LLIURE, combinant ambdues s’ho passen molt bé.
– Què destacaries del grup de patinatge del Club de Massalfassar?

A destacar tenim el treball en grup, s’ajuden sempre, encara que a la mateixa vegada siguen molt competitives entre elles. També són molt realistes amb el seu nivell, dóna el mateix l’edat. És qüestió de dedicar-li temps i ganes.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.